ویژگی‌های میز کار مناسب

۱۰ اشتباه بزرگ در محیط کار:

۷ویژگی‌های میز کار مناسب چیست؟

 

هر زمان که صحبت از بهداشت محیط کار و استاندارد‌سازی تجهیزات در محیط اداری می‌شود اغلب از یک موضوع مهم غافل هستیم و آن میز استاندارد است. به همان اندازه که ما به صندلی استاندارد توجه می‌کنیم باید به یک میز استاندراد هم توجه کرد، در غیر اینصورت بهداشت روانی محیط کار به درستی رعایت نشده و شرایط برای آسیب‌های بسیار زیادی به ما فراهم خواهد شد.

بیشتر ما ساعت‌های زیادی را پشت میز‌های خود نشسته‌ایم و مشغول انجام وظایف محوله هستیم.

اگر میزی که بر روی آن کار می‌کنیم از استاندارد‌های لازم برخوردار نباشد، حتی اگر نحوه درست نشستن پشت میز را هم رعایت کنیم، مشکلات بهداشت روانی محیط کار وجود دارد و بدن احساس یکنواختی و خستگی می‌کند. وجود همین مشکلات آزار دهنده ما را نسبت به انجام وظایفمان سرد کرده و باعث کاهش دقت ما در انجام وظایفمان می‌شود.

تمام این مشکلاتی که صحبت شد باعث این می‌شود که بهداشت روانی محیط کار را جدی گرفته و به میز‌هایی که روی آن‌ها کار انجام می‌دهیم توجه و دقت زیادی کنیم. زیرا با رعایت این موارد می‌توان حس بهتری در زمان کار برای خود به وجود بیاوریم و قطعاً این حس و حال روی کیفیت کار ما هم نتیجه مؤثری خواهد داشت. با رعایت این مسأله در خیلی از مواقع شاهد کاهش هزینه‌های مستقیم و غیر مستقیم و افزایش بهره وری خواهیم بود.

فرض کنید قرار است روی میزی کارکنید که بیش از حد کوتاه و با بیش از حد بلند است. در این شرایط زمان کار یا مجبور هستید با کمری خم شده و حالت قوز کرده کار کنید و یا به اجبار برای استفاده از میز، خود را به سمت بالا و جلو می‌کشید. قطعاً هر دو مشکلات زیادی از لحاظ جسمی و روانی برای شما فراهم می‌کند. استفاده طولانی مدت از این میز‌ها باعث مشکلات روانی مانند کلافگی و یا عصبانیت شما خواهد شد. بنابراین انتخاب میز مناسب با شرایط شما، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و نیاز به دقت و توجه بسیاری دارد.

داشتن یک میز استاندارد همراه با در نظر گرفتن بهداشت روانی محیط کار، سلامت جسمانی و روانی نیروی کار را حفظ می‌کند، شرایط کاری را بهبود می‌بخشد، باعث رضایت نیرو‌ها می‌شود، تمرکز را در زمان کار بالا می‌برد و خلاقیت را افزایش می‌دهد.
بنابراین انتخاب میز مناسب نیاز به دقت بالایی دارد.

 

در این قسمت از مقاله قصد دارم نکات مهمی درخصوص بهداشت روانی محیط کار و انتخاب میز متناسب با شرایط شما را بیان کنم:

۱ارتفاع میز: برای بزرگسالابین بین ۷۰ تا ۸۵ سانتی‌متر تخمین‌زده شده است.

۲ضخامت صفحه میز: حداکثر ضخامت صفحه ۵۰۰ میلیمتر از لبه جلویی تعیین می‌شود. به نحوی که کارمندان کف پا‌هایشان را بدون برخورد با هر بخشی از میز، روی زمین قرار دهند.

۳- فاصله میز: باید حدود ۸۰ تا ۱۰۰ سانتی‌متر با سایر میز‌های مستقر در محیط کار، فاصله داشته باشد.

۴سطح میز: باید فضای مناسبی برای قراردادن وسایلی مانند پرونده‌ها، ‌مانیتور، لوازم التحریر، تلفن، پرینتر، ماس و کیبورد فراهم باشد. به نحوی که فرد زمان استفاده از این تجهیزات نیازی به خم شدن نداشته باشد.

۵جنس سطح میز: نباید به گونه‌ای باشد که باعث انعکاس نور محیط به چشم‌های فرد شود.

۶کاربرد میز: توجه به این موضوع بسیار مهم است که میز مورد نظر برای چه کسی مورد استفاده قرار خواهد گرفت. به عنوان مثال میز مدیریتی معمولاً دارای ظاهری لوکس است. میز منشی یکی از پربازدیدترین میزهاست زیرا محل کار منشی در معرض دید ارباب رجوع قرار دارد بنابراین دارا بودن ظاهری شکیل بسیار مهم است اما میز کارمندی نیازی به ظاهر لوکس و شکیل ندارد.

۷کیفیت را فدای قیمت نکنید: شاید در نگاه اول خرید میز ارزان مقرون به صرفه باشد اما میز ارزان و بی‌کیفیت عمر کمتری دارد و قطعاً استاندارد‌های لازم را برای داشتن حداقل‌ها ندارد. به همین دلیل توصیه می‌کنم در زمان خرید سراغ میز‌های باکیفیت بروید و با تفاوت هزینه‌ها منظقی رفتار کنید.

دیدگاهتان را بنویسید