نظم و ترتیب در محیط کار

۱۰ اشتباه بزرگ در محیط کار:

۵نظم و ترتیب در محیط کار چه تأثیری دارد؟

 

حاضر به پرداخت چه بهایی هستیدکه با یکی از مؤثرترین عوامل استرس‌زا در محیط کار خود آشنا شوید تا بتوانید بهداشت محیط کار را مدیریت و کنترل کنید؟
بدون اغراق همه یا بیشتر ما، بی‌نظمی در محل کار را تجربه کرده‌ایم که باعث به وجود آمدن دردسر‌های بسیار زیادی برای ما و سازمان شده است. تصور کنید مدیر شما منتظر گزارش هفتگی شما است تا در جلسه آن را مورد بررسی قرار دهد اما شما به جای ارائه هرچه سریعتر گزارش، در حال جستجوی مستندات جهت آماده‌سازی گزارش هستید.

متن بالا یک داستان کاملاً آشنا برای همه ماست. داستانی که برای خیلی از افراد بصورت یک روال عادی در محیط کار تبدیل شده است. عدم توجه به بهداشت محیط کار باعث به وجود آمدن استرس‌های بسیاری برای ما شده است که نه تنها در محیط کار، بلکه در زندگی شخصی، ما را دچار مشکلات بسیاری کرده است.

سلامت ما در محیط‌های استرس‌زا همیشه در خطر است. دقیقاً به یاد می‌آورم، زمانی در مجموعه‌ای فعالیت می‌کردم که وظایف بسیار زیادی را برعهده داشتم، بخاطر بینظمی گاه و بیگاهی که دلیل اصلی آن حجم بالای وظایفم بود، استرس‌های بسیار زیادی را تجربه می‌کردم و من را دچار مشکلات و بیماری‌های بسیاری می‌کرد. به عنوان مثال سرما خوردگی‌های طولانی مدت بود. در هر فصل ۳یا ۴ بار این اتفاق رخ می‌داد، بعد از آنکه مجموعه را ترک کردم، نظم و ترتیب در محیط و روش‌های مدیریت استرس را فرا گرفتم، به ندرت این مشکلات برای من رخ دادند.

بهداشت محیط کار، سلامت و آرامش جسمانی و روانی ما در محیط کار موضوعی نیست که به راحتی از کنار آن عبور کنیم. زیرا اگر ما دچار این مشکلات شویم هم به خود، هم به اطرافیان و هم به جامعه آسیب زیادی را وارد می‌شود. بنابراین با آموزش و آگاهی در خصوص توجه به بهداشت محیط کار  باعث می شود بتوانیم بسیاری از این مشکلات را مدیریت کنیم.

 

در این قسمت در خصوص رعایت نظم و ترتیب در محیط کار نکات ارزشمندی بیان خواهد شد:

۱خود داری از چند وظیفه‌گی: انجام چند کار بصورت همزمان می‌تواند باعث عدم توجه به بهداشت محیط کار، بی‌نظمی و سردرگمی ما در محیط کار شود. چند وظیفگی تمرکز ما را مورد هدف قرار می‌دهد. فارغ از اینکه فرد تازه کار یا با سابقه است باعث می‌شود که نتواند وظایف خود را به نحو مطلوب ارائه دهد. همیشه باید بین توانایی نیرو‌ها و وظایفی که به آن‌ها محول می‌شود تناسب تناسب وجود داشته باشد. با این راهکار هم استرس فرد به حداقل می‌رسد، هم کار‌ها مرتب و منظم و با کیفیت مطلوب و در بسیاری مواقع خلاقانه‌تر ارائه می‌شوند.

۲فرار از تله کامل گرایی: گاهی اوقات ما به قدری درگیر بالابردن غیر ضروری کیفیت یک وظیفه هستیم که کار‌های دیگر را بدون نظم ر‌ها می‌کنیم و همین امر باعث تأخیر در کار‌ها و به وجود آمدن بی‌نظمی می‌شود.

۳استرس، همراه همیشگی ما: استرس جزئی از زندگی ما است، اگر نتوانیم آن را مدیریت کنیم باعث دردسر‌های بسیاری برای ما و دیگران می‌شود. استرس بیش از حد باعث می‌شود قسمتی از مغز که مرتبط با خلاقیت و رفتار‌های اجتماعی است مختل شود و همین امر باعث می‌شود مشکلات دومینو ورا در کار و زندگی ما رخ دهند.

۴علاقه خود را در نظر بگیرید: نداشتن انگیزه باعث عدم دلگرمی، بی‌توجه، بی‌نظمی و بی‌دقتی ما در کار می‌شود. بنابراین باتوجه به توانمندی‌ها و علایقی که داریم باید در شغل مورد نظر کار کنیم.

۵اولیت‌بندی کار‌ها: وظایف خود را طبق اولویتی که دارند دسته‌بندی کنیم و باتوجه به اهمیت و بازه زمانی در نظر گرفته شده، کار‌ها را جلو ببریم.

۶کمک کردن و فداکاری زیاد از حد: گاهی اوقات ما به دلیل دل سوزی‌های بیجا، به جای دقت و تمرکز روی کار خود، وقتمان را صرف کمک‌های بیش از حد به سایر نیرو‌ها می‌کنیم و این کار باعث عدم دقت و توجه ما به کار خود و بی‌نظمی در وظایف محوله ما می‌شود. این یک رفتار حرفه‌ای است که فقط در شرایط حساس به کمک نیرو‌های دیگر برویم و وقت و تمرکز خود را در نظم و ترتیب کار‌های خود به کار ببرید.

باتوجه به نکاتی که گفته شد، می‌توانیم بهداشت محیط کار، نظم و دقت خود را در محیط کاری تا حد قابل توجهی افزایش دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید