معاینات دوره‌ای(سالانه)، نگاهی دقیق به سلامتی و رشد نیروی کار

 

آزمایشات ماده ۹۲ قانون کار

معاینات دوره‌ای حسب نیاز، در بازه‌های زمانی متفاوتی صورت می‌گیرد، در بعضی شاغل هر ۶ ماه، یا ۴ ماه یکبار می‌تواند صورت گیرد. اما اگر بخواهیم برای این آزمایشات، حداقل زمان را قرار دهیم، سالانه یکبار باید صورت بگیرد.
معاینات بدو استخدام کمک می‌کند تا اطمینان حاصل کنید که کارمندان شما می‌توانند شغل مورد نظر خود را با خیال راحت ادامه دهد.

 

در معاینات سالانه بسته به شغل آزمایشات متفاوت هستند، اما یک ساختار پایه برای انجام معاینات وجود دارد. به عنوان یک کارفرما، دانستن این موضوع مهم است که این معاینات شامل چه مواردی باشد.
در کسب و کار ایمنی حرف اول را می‌زند. بسیار مهم است که اطمینان حاصل کنید که هر کاری که می‌توانید برای ایمن نگه داشتن محیط کار و نیرو‌های خود انجام می‌دهید.

نوع مشاغل کارمندان یا کارگران تعیین‌کننده اهمیت آزمایشات دوره ای است. به عنوان مثال برای افرادی که در قسمت‌های پر سر و صدای کارگاه یا کارخانه‌ها کار می‌کنند انجام تست ادیومتری ضروری است و یا برای افرادی که در ارتفاع کار می‌کنند تست ترس از ارتفاع و یا اطلاع درمورد بیماری‌هایی همچون سرع به شدت توصیه می‌گردد.

 

معاینات سالانه تأمین اجتماعی شامل حداقل موارد زیر می‌باشد:

– شنوایی سنجی: اولین موضوع در بحث معاینات دوره ای برای افرادی که در محیط‌های پر سر و صدا کار می‌کنند، شنوایی سنجی (ادیومتری) است که بسیار مهم به شمار می‌رود زیرا امکان افت شنوایی و آسیب به گوش وجود دارد. طبق ماده ۹۲ قانون کار، تست شنوایی سنجی در معاینات دوره‌ای با استفاده از یک هدفون صورت می‌گیرد و از فرد خواسته می‌شود تا با شنیدن صدای بوق دکمه‌ای را فشار دهد. هر دو گوش در ادیومتری بررسی می‌شوند.

 

– بینایی سنجی: دومین بحث آزمایشات دوره ای که یکی دیگر از معاینات کار طبق ماده ۹۲ قانون کار بینایی سنجی (اپتومتری) است. سلامت چشم اهمیت ویژه‌ای در محیط کار دارد و با انجام اپتومتری به صورت سالانه می‌توان از آسیب‌ها و بیماری‌های چشم جلوگیری کرد. دید عمق، دید رنگ، حدت بینایی و میدان بینایی از مواردی هستند که در بینایی سنجی بررسی می‌شوند.

 

– تست تنفس: موضوع سوم اسپیرومتری می باشد از دیگر اجزای معاینات دوره‌ای است که به میزان خروج هوا از ریه و ظرفیت آن می‌پردازد. مشکلات و بیماری‌های ریوی را می‌توان با تست تنفس (اسپیرومتری) شناسایی نمود. برای انجام تست تنفس به بینی فرد گیره‌زده می‌شود و باید درون یک لوله دم و بازدم را انجام دهد. پیش از انجام اسپیرومتری در معاینات دوره‌ای باید از مصرف برخی دارو‌ها مانند آنتی هیستأمین، سیگار و ورزش‌های سنگین خودداری شود. پیش از تست موارد پرهیزی دیگری نیز وجود دارد که پزشک به فرد می‌گوید.

 

– نوار قلب: موضوع چهارم در بحث معاینات دوره ای این است که با استفاده از الکترود‌ها در قسمت‌های مختلف بدن عواملی همچون فرکانس و ضربان قلب روی یک صفحه نمایش داده می‌شوند. از آنجایی که بیماری‌های قلبی گسترش بیش‌تری نسبت به قبل داشته، نوار قلب اهمیت زیادی دارد. با انجام نوار قلب می‌توان به گرفتگی رگ، سکته قلبی، مشکلات غیرعادی قلب و اثرات برخی دارو‌ها پی برد.

– آزمایش خون و ادرار: آخرین موضوع در بحث آزمایشات دوره ای با نمونه‌گیری از خون و ادرار، سنجش فاکتور‌های خونی قند، چربی و…مورد بررسی قرار می‌گیرد.

جهت هماهنگی معاینات طب کار، اعم از معاینات بدو استخدام، معاینات دوره‌ای، معاینات ویژه و ومعاینات بازگشت به کار، با ما در ارتباط باشید.

09357985571  –  02186074489