استرس‌های شغلی محیط کار!

10 اشتباه بزرگ در محیط کار

10- استرس‌های شغلی محیط کار!

 

یک جامعه به وسیله‌ی شهروندانی که دارد و یک سازمان به واسطه‌ی نیرو‌هایش شناخته می‌شود.
زمانی که بهداشت محیط کار، تندرستی و سلامتی جسمانی و روانی نیرو‌های یک سازمان در آن محیط تضمین شود باعث پیشرفت آن سازمان خواهد شد. نادیده گرفتن این نکات تهدید جدی برای سازمان و در نهایت جامعه به حساب می‌آید.

در این قسمت درخصوص عدم توجه به بهداشت محیط کار و فشار‌های روانی یا همان استرس، در محیط کار صحبت خواهد شد.
عدم توجه به بهداشت محیط کار و استرس در محیط کار به معنای روی هم جمع شدن تنش‌ها و دگرگونی‌های سازمانی، که سازگاری فرد را با موضع خودش برهم می‌زند تعریف شده است.

 

به دلایل مختلفی استرس در کار رخ می‌دهد که در این قسمت به مهترین این عوامل خواهم پرداخت:

۱عدم تناسب فشاری کاری با توان فرد: این مشکل زمانی رخ می‌دهد که ما شناخت کافی و درستی از خود نداریم و بدون توجه به شرایطی که مناسب ما است، در کاری شروع به فعالیت می‌کنیم. به عنوان مثال این نکته بسیار مهم است که ما در چه محیطی کار کنیم تا توانمندی‌هایمان را به درستی نمایش دهیم؟ بعضی از افراد در کار‌های گروهی بسیار عالی عمل می‌کنند و برخی کار‌ها را بصورت انفرادی به نحو احسن انجام می‌دهند. حال در نظر بگیرید اگر بدون توجه به این مسأله در شغلی استخدام شویم که متناسب با روحیات ما نیست دچار چه استرسی خواهیم شد! یا بعضی از افراد همزمان نمی‌توانند چند مسئولیت را باهم برعهده بگیرند. با این شرایط شغلی را انتخاب می‌کنند که در لحظه باید چند وظیفه را با هم مدیریت کنند، مانند شغل منشی‌گری. قطعاً این فرد با چنین خصوصیات اخلاقی نمی‌تواند توانمندی‌های خود را به درستی نمایش دهد و در نتیجه از لحاظ روحی و روانی کاملاً به مشکل می‌خورد.

۲ارتباط ضعیف فرد با سایر همکاران: متأسفانه بحث مهارت‌های ارتباطی که بسیار ارزشمند و مفید است در فرهنگ و آموزش کشور ما زیاد مورد توجه قرار نگرفته است. به همین دلیل در بحث ارتباطات خیلی از افراد بسیار ضعیف عمل می‌کنند که در نتیجه باعث به وجود آمدن مشکلات بسیار زیادی برای خود و سایر افراد سازمان خواهد شد.

۳انتقال درگیری‌های خانوادگی در محیط کار: نکته‌ی بسیار مهم این است که خیلی از افراد نمی‌توانند در کار و زندگی شخصی خود تعادل ایجاد کنند و همین امر باعث کاهش کیفیت کار و زندگی شخصی آن‌ها می‌شود.

۴عدم تطابق فرد با تغییرات مدیریتی: گاهی اوقات در سازمان‌ها سمت مدیران ارشد تغییر می‌کند که در بسیاری مواقع این تغییرات باعث مشکلات جدی برای برخی از افراد در آن سازمان می‌شود. این مشکلات هم باعث آسیب به افراد و هم به مجموعه می‌شود که اگر مدیریت نشود آسیب‌های جبران ناپذیری اتفاق خواهد افتاد.

۵بی اطلاعی از شیوه انجام کار‌ها: در بسیاری از مواقع عدم وجود شرح وظایف برای نیرو‌ها می‌تواند مشکلات و استرس‌های زیادی را ایجاد نماید. زمانی که به فرد در سازمان، شرح وظایف داده نشود از انجام آن‌ها به دلیل عدم آگاهی غافل می‌شود و زمانی که متوجه موضوع می‌شود دچار استرس شدید می‌شود. بنابراین بسیار مهم است که در هر سمت و جایگاهی که قرار داریم اگر به ما شرح وظایف ندادند، این موضوع را پیگیری کنیم تا دچار این چنین مشکلاتی در کار خود نشویم.

۶خستگی مفرط و عدم تمرکز در زمان کار: گاهی به دلایل مختلف در محیط کار دچار عدم تمرکز می‌شویم. به عنوان مثال به دلیل داشتن کار دوم، کم خوابی و یا خستگی ناشی از کار زیاد دچار این مشکل خواهیم شد. همین مسائل باعث کاهش تمرکز ما می‌شود و احتمال به وجود آمدن خطا در کار، افزایش می‌یابد. زمانی که خطا رخ داد، همین امر باعث می‌شود استرس فرد هم افزایش یابد. نکته مهمتر این است که همین استرس، زمانی که در کنار خستگی قرار بگیرد باعث خطا‌های بعدی می‌شود که در نهایت می‌تواند فاجعه به بار بیاورد.

باتوجه به نکاتی که گفته شد، به درستی متوجه این موضوع می‌شویم که درصد بالایی از استرس‌های ما در محیط کار مربوط به خود ما به دلیل عدم توجه به بهداشت محیط کار و عدم شناخت و آگاهی از خودمان است. اگر شناخت درستی از خود و بهداشت روان در محیط کار داشته باشیم می‌توانیم بسته به نوع مهارت‌ها و توانایی‌هایی که داریم در شغل دلخواه خود استخدام شویم. هم آرامش بیشتری داریم و هم فرد مفیدتر و مؤثرتری در سازمان و جامعه خواهیم بود.

دیدگاهتان را بنویسید