ویژگی‌های صندلی مناسب

۱۰ اشتباه بزرگ در محیط کار:

۸ویژگی‌های صندلی مناسب در محیط کار

 

یک کارمند تقریباً نیمی از عمر مفید خود را بر روی صندلی می‌نشیند. بنابراین کاملاً متوجه این موضوع باید بود که در زمان کار، استفاده از صندلی استاندارد و توجه به بهداشت روانی محیط کار  چقدر از اهمیت بالایی برخوردار است.

به روشنی قابل هضم و درک است که عدم توجه به بهداشت روانی محیط کار و استفاده از صندلی غیراستاندارد به دلایل مختلفی شامل کیفیت پایین ساخت، عدم پشتیبانی مناسب، عدم قابلیت تنظیم مناسب و کمبود ویژگی‌های ارگونومیک می‌تواند چه مشکلاتی را برای افراد در کار و زندگی به وجود بیاورند. مشکلات مربوط به بهداشت روانی محیط کار مانند: کمردرد، گردن درد، پا درد، تضعیف و فرسایش مفاصل بدن، بی‌دقتی، بی‌حوصلگی، عدم تمایل به انجام کار نیز بخشی از مشکلاتی است که یک صندلی غیر استاندارد می تواند برای افراد به وجود بیاورد.

صندلی در محیط کار یکی از اجزای ضروری و بسیار مهم می‌باشد که به راحتی می‌تواند سلامت نیروی کار را هم از لحاظ جسمانی و هم از لحاظ روانی دچار مشکل کند.

فرض کنید قرار است شنبه تا چهارشنبه از صبح تا عصر روی صندلی بنشینید و کار محوله را انجام دهید. این صندلی چهار پایه ثابت دارد، دسته ندارد و ارتفاع و پشتی صندلی ثابت است. به راحتی قابل درک و تصور است که چه مشکلات زیادی در زمان کار برای شما اتفاق می‌افتد. سریع خسته می‌شوید، زمان به کندی می‌گذرد، در بازه‌های زمانی کوتاه از روی صندلی بلند می‌شوید و شروع به قدم زدن می‌کنید تا کمی اوضع بهتر شود اما به محض نشستن، بعد از چند دقیقه دوبار همان مشکلات به سراغتان می‌آید. قطعاً در این شرایط تمرکز جدی روی کار نخواهید داشت و به سرعت به تحریکات خارجی واکنش نشان خواهید داد. این داستان فقط گوشه‌ای از مشکلاتی است که صندلی غیر استاندارد در محیط کار می‌تواند برای ما به وجود آورد.
زمانی که صندلی استاندارد نباشد می‌تواند برای ما مشکلاتی از قبیل درد و خستگی شدید، مشکلات جدی در ناحیه کمر و گردن، فشار نامتوازن بر روی بازو‌ها، عدم پشتیبانی کافی برای ناحیه کمر و ستون فقرات، فشار نامناسب بر روی ناحیه‌های حساس بدن و تأثیرات روانشناختی مانند استرس و خستگی، بی‌انگیزگی در کار، عدم کنترل خشم، عصبانیت شدید، کاهش تمرکز و عدم عملکرد درست روی نتیجه کار را برای فرد همراه دارد.

در این جا به نکاتی درخصوص توجه به بهداشت روانی محیط کار و استفاده از صندلی مناسب که در محیط کار اشاره خواهم کرد:

۱ارتفاع صندلی: ارتفاع صندلی باید قابل تغییر باشد تا افراد باتوجه به قدی که دارند بتوانند صندلی را در ارتفاع مناسب خود قراردهند. این ارتفاع مناسب به اینصورت است که زاویه قرار گرفتن پا روی زمین باید در زاویه ۹۰ درجه باشد.

۲دسته صندلی: صندلی باید دارای دسته‌هایی باشد که دست‌های ما به راحتی روی آن‌ها قرار گیرند. اگر دسته‌های صندلی مناسب باشند مقداری از وزن که از طریق دست‌ها به صندلی منتقل می‌شود باعث فشار کمتر به پشت و گردن ما می‌شود.

۳نشیمن گاه صندلی: اگر قرار است به مدت طولانی روی آن بنشینیم باید صندلی که انتخاب می‌شود در بخش نشیمنگاه آن تا حد زیادی با فرم نشیمنگاه آدمی تنظیم و طراحی شده باشد.

۴عمق صندلی: عمق بخش نشیمنگاه صندلی هم از اهیمت بسیار بالایی برخوردار است و باعث آرامش فرد در زمان استفاده از صندلی می‌شود. اگر عمق زیاد باشد قطعاً لبه نشیمنگاه آزاردهنده خواهد بود و اگر عمق آن کم باشد، فرد مجبور است برای جلوگیری از افتادن، فشار بسیار زیادی بر پشت و زانو‌های خود بیاورد.

۵پشتی صندلی: پشتی صندلی می‌تواند به تقسیم وزن ما بر روی آن کمک زیادی کند. بخاطراینکه بدن بصورت تکیهگاه می‌شود و فشار بر بخش‌های دیگر را کاملاً کم می‌کند.

۶پایه‌های صندلی: باید دارای ۵ پایه باشد. زیرا باعث می‌شود سنگین‌تر شود و در نتیجه بادوام‌تر باشد و به راحتی فرد می‌تواند مکان صندلی را بدون اینکه از روی آن بلند شود، تغییر دهد.

7باتوجه به جنسیت خود صندلی را انتخاب کنید. ویژگی‌های جسمی زنان و مردان با هم تفاوت دارند بنابراین در طراحی صندلی‌های استاندارد این موضوع لحاظ شده است. بهتر است خانم‌ها در زمان استفاده و یا خرید صندلی اداری به اندازه و ابعاد آن توجه کنند. صندلی اداری مناسب برای خانم‌ها دارای وزن سبک‌تر می‌باشد. همچنین روی صندلی نباید ضد تعریق باشد.

 

و نکته نهایی اینکه توجه به بهداشت روانی محیط کار و نحوه‌ی صحیح نشستن ما روی صندلی هم از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. به عبارتی اگر بهترین صندلی را در اختیار فردی قرار دهند که نحوه‌ی صحیح نشستن را آموزش ندیده است، قطعاً در زمان استفاده از صندلی، مشکلات زیادی برای وی به وجود خواهد آمد.

 

دیدگاهتان را بنویسید