دلایل مهم عدم تفکیک کار با زندگی شخصی

دلایل مهم عدم تفکیک کار با زندگی شخصی

 

شاید برای همه ما این صحنه آشنا باشد که وقتی یکی از همکاران ما وارد مجموعه می شود، قبل از اینکه روی صندلی کاری خود بنشیدن ابتدا تلفن شرکت را برداشته و بعد از نشستن روی صندلی شروع به تماس های مکرر به دوستان و اقوام میکند. این افراد معمولا کیفیت کاری بالایی ندارند زیرا اطلاعی از بهداشت روان در محیط کار ندارد. زیرا همزمان نمی شود روی زندگی شخصی و کاری تمرکز داشت. وقتی تعداد درگیری های ذهنی افزایش می باید، به همان اندازه تمرکز کاهش پیدا می کند و این کاهش تمرکز می تواند آسیب های زیادی هم به خود فرد و هم به اطرافیان او وارد کند. حال این آسیب می تواند هم در محیط کار اتفاق بیافتد هم در زندگی شخصی فرد.

 

اجازه بدهید در خصوص عدم بهداشت روان در محیط کار یک داستان که برای خود من اتفاق افتاده را برای شما تعریف کنم. حدود 5 سال پیش که بصورت کاملا مستقل برای خودم کار نمی کردم و در یک مجموعه ی تقریبا کوچک فعالیت می کردم یکی از وظایف بنده تنخواه گردانی بود. متاسفانه با خانمی همکار بودم که مسئولیت مالی و درآمد سود و زیان مجموعه را بر عهده داشت. یک خانم متاهل که تقریبا هیچ چیز درخوصوص بهداشت روان در محیط کار نمی دانست. زمانی که وارد مجموعه می شد، بیشترین وقت خود را با تماس های پی در پی به مادر، خواهر، فرزند و دوست خود سپری می کرد. کاملا بی نظم و بدون تمرکز بود و هیچ نظم و ترتیب یا برنامه خاصی در دریافت اطلاعات از من را نداشت. مدارک و فیش های پرداختی را که تحویل او میدادم در همه جا به چشم می خورد. داخل زونکن، داخل کشو، زیر کی برد، روی میز، روی قفسه ها و هر جایی که شما میتونید تصور کنید دیده می شد. فکر می کنید عدم توجه این فرد به سیستم کاری چه عاقبتی داشت؟ باعث شد در آخر سال، من 70،000،000 تومان به آن مجموعه بدهکار شوم. هرچقدر از مدیریت پیگیر این عدم انطباق شدم به نتیجه ای نرسیدند و در نهایت باتوجه به سابقه کاری این خانم، از من رفع مسئولیت شد و او مقصر شناخته شد.

 

طبیعی است که گاهی اوقات ما مجبور هستیم در ساعات کاری، یک سری مسائل شخصی را پیگیری کنیم مانند گرفتن وقت از دکتر یا بعکس مانند پیگیری کار شرکت در منزل در زمان برگزاری نمایشگاه و یا سمینار. اما در حالت عادی عدم توجه به بهداشت روان در محیط کار و عدم تفکیک کار با زندگی شخصی باعث به وجود آمدن مشکلات زیادی هم در کار و هم در زندگی شخصی خواهد شد. دقت کنید گاهی برطرف کردن این مشکلات بسیار سخت و پیچیده است. اگر شما نیز جز آن دسته از افرادی هستید که درگیر این موضوع هستید و نمی توانید آنها را از هم تفکیک کنید، در این قسمت 5 راهکار ارائه می شود تا بتوانید با رعایت این نکات بهداشت روان در محیط کار خود را افزایش دهید.

 

5 راهکار برای تفکیک کار با زندگی شخصی و بهبود بهداشت روان در محیط کار:

1.خط روشن و واضحی بین کار و زندگی ایجاد کنید:

شاید در ابتدای کار سخت به نظر برسد ولی بعد از گذشت چند روز از نتیجه کار شگفت زده خواهیم شد. مثلا با خودمان عهد کنیم که زمانی که وارد شرکت می شویم صفر تا صد حواس و دقتمان به کار باشد و به محض اینکه از شرکت خارج می شدیم ذهنمان کاملا مشغول زندگی شخصی خود باشد.

2.الویت ها را تغییر دهید:

با اقوام و آشنایان در این خصوص صحبت کنیم که تا حد امکان از تماس های غیر ضروری بصورت پیام یا زنگ با شما در ساعات اداری اجتناب کنند و خودمان هم این نکته را در ذهن داشته باشیم و آن را رعایت کنیم.

3.مسئولیت پذیر باشید:

برای رسیدن به این تعادل ابتدا باید به نوشتن شرح وظایف و مسئولیت های خود در هر نقشی که هستیم بپردازیم. این کار باعث می شود در هر جایگاه و نقشی که داریم مانند کارمند، همسر و یا مادر در ذهن خود به آن سر و سامان دهیم و نسبت به آن موقعیت تصمیم درست را در زمان و مکان مناسب بگیریم.

4.بین احساس و منطق تعادل ایجاد کنید:

خانه احساسات و عواطف نقش اساسی را ایفا می کنند ولی در محل کار نقش منطق بیشتر حکم فرماست و باید طبق وظیفه رفتار کنیم و به دلیل احساس های ناخوشایند، نباید فرآیند کاری را عقب بیندازیم.

5.تفکیک سبک زندگی شخصی با سبک زندگی کاری:

سبک رفتاری خود در محیط کاری باید کاملا متفاوت با سبک رفتاری ما در خانه باشد. ما نمی توانیم در محیط کار همچون محیط خانه رفتار کنیم این عمل باعث به وجود آمدن مشکلات کاری بسیاری خواهد شد.

 

و در نهایت به شما این قول را خواهم داد واقعاً اگر هدفتان این باشد که تعادل در کار و زندگی شخصی را برقرار کنید، قطعا به بهداشت روان در محیط کار خواهید رسید.

دیدگاهتان را بنویسید