نحوه صحیح کار با رایانه

10 اشتباه بزرگ در محیط کار:

2- نحوه صحیح کار با رایانه چگونه است؟

 

امیدوارم الان که دارید این متن را میخوانید مات و مهبوت و با سری خم به جلو به مانیتور خیره نشده باشید بخاطر اینکه اگر در این شرایط باشید قطعا همان اتفاقی برای شما رخ خواهد داد که برای همکارم رخ داده. چند مدت قبل همکارم بخاطرتاری دید، قرمزی و سوزش چشم هایش و همینطور حساسیت بیش از حد به نور، دچار مشکل بینایی شد و بخاطر همین موضوع به پزشک متخصص مراجعه کرد و طبق نظر و تشخیص پزشک، او دچار بیماری خشکی چشم شده بود و باتوجه به پاسخ سوالات پزشک، مشخص شد به علت عدم راعایت نکات مهم در خصوص کار با مانیتور این مشکل برای او به وجود آمده بود.

خیلی از ما در طول ساعات شبانه روز به دلایل مختلف با کامپیوتر کار کنیم که میتواند برای ما عوارضی را به همراه داشته باشد و در این میان آسیب دیدگی چشم ها از بیشترین این موارد گزارش داده شده است. در خصوص عدم رعایت بهداشت کار بسیاری از این عوارض بصورت موقتی رخ میدهند و با استراحت دادن به چشم ها برطرف می شوند اما اگر به چشمانمان استراحت کافی ندهیم این عوارض می توانند مشکل جدی و برگشت ناپذیری را برای ما به ارمغان بیاورند.

 

و حال سوال این است که چگونه می توانیم تا حد ممکن جلوی این مشکلات را در زمان کار با کامپیوتر گرفت؟

چشم های ما حساس ترین عضو بدن ما هستند و اگر دچار آسیب شوند احتمال بهبود کامل آن، در بیشتر مواقع غیر ممکن است. بنابراین اگر قبل از استفاده و کار با مانیتور، درخصوص بهداشت کار و نحوه صحیح استفاده از آن اطلاعاتی نداشته باشیم امکان آسیب دیدگی شدید برای چشمان ما بسیار زیاد است.

گاهی اوقات ما به قدری در کار غرق می شویم که نه مایعات می نوشیم و نه حتی پلک میزنیم. همین دو عامل برای بروز بیماری های چشمی مانند خشکی چشم کافیست که به آن  دچار شویم. از بیماری های دیگر که استفاده غیراصولی از مانیتور برای ما به وجود می آورد می توانیم بهCVS  ( Computer Vision Syndrome )  اشاره کنیم که 75 درصد از افرادی که با مانیتور کار می کنند درگیر این مشکل هستند و علائمی چون: خشکی و خستگی چشم، سوزش، ریزش اشک و تاری دید را به همراه دارد.

 

در ادامه درخصوص بهداشت کار و شرایط استفاده صحیح از مانیتور توضیح میدهیم که:

  • قسمت بالای مانیتور با ابروهای ما در یک راستا باشد. حال اگر بالای مانیتور خیلی پایین تر باشد میتوانید از پایه مانیتور برای تنظیم ارتفاع مناسب استفاده کنید.
  • فاصله ی مناسب با مانیتور داشته باشیم. این فاصله باید بین 50 تا 100 سانتی متر باشد. البته به یک روش ساده تر و قابل فهم تر هم میتوانیم این عمل را انجام دهیم. به اینصورت که بازوها را به سمت مانیتور صاف نگهداریم. اگر نوک انگشت های ما صفحه ی مانیتور را لمس کرد، فاصله درست ایجاد شده است. این فاصله کمک میکند که به جلو خم نشویم و یا زیادی از حد به مانیتور نزدیک نشویم.
  • هر بیست دقیقه یکبار به اشیاای که فاصله ی آنها بیش از 6 متر با ما می باشد به مدت حداقل بیست ثانیه نگاه کنیم. این کار کمک میکند چشمانمان استراحت کنند.
  • مانیتور نه بیش از حد بزرگ باشد که چشم خسته و دچار درد شود و نه آنقدر کوچک که برای دیدن صفحه، مجبور به خم شدن شویم. بهترین سایز به نحوی است که ما به راحتی بتوانیم محتوای موجود در مانیتور را ببینیم.
  • تنظیم نور مانیتور درخصوص بهداشت کار از اهمیت خیلی بالایی در میزان خستگی چشم ها برخوردار است. باتوجه به نور محیط، نور مانیتور خود را تنظیم نماییم.
  • اگر در اتاق پنجره وجود دارد، پنجره نه پشت سر و نه روبروی ما باید قرار گیرد. زیرا اگر از پشت سر باشد، نور به مانیتور خورده و انعکاس نور به چشمان ما آسیب میزد و اگر روبروی ما باشد، نور مستقیما به چشم آسیب وارد می کند، بنابر این پنجره با فاصله ی مناسب در طرفین قرار می گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید